2011

Melyik tárhelyszolgáltatót válasszuk? Avagy mindegyik csak a szépet és jót ígéri?

Nem tértünk ki egy nagyon lényeges és elengedhetetlen részhez, a tárhely szolgáltató kiválasztásához.

Sokan azt gondolják, hogy ha kész a weboldaluk akkor nincs más hátra, mint kiválasztani a legolcsóbb webhosting céget és feltölteni az oldalt, és már le is van rendezve minden, egy gonddal kevesebb! Ezt Ön SEMMIKÉPP NE tegye! Hogy miért? Elmondom Önnek a saját tapasztalatunk alapján.

Általában mindegyik tárhely szolgáltató csak a jót és a szépet írja le magáról, de mi most lerántjuk a leplet róluk. A szolgáltatók nevét nem írom le szándékosan, mert az hitelrontásnak minősülne.

Mikor elsőször választottunk tárhelyet, akkor jól körbenéztünk a piacon, de mégis ráfáztunk. Az első tárhely szolgáltató a saját oldalán minden szuper dolgot leírt magáról. Nagyon olcsó is volt és jónak tűnt, hát regisztráltunk! Rövid leszek: Az oldalunkat 2-3 hetente feltörték. A tárhely szolgáltató arra hivatkozott, hogy nem lett frissítve a CMS rendszerünk. Csakhogy nekünk saját rendszer volt fenn, nem Drupál vagy Joomla stb.

Mondták, hogy igen, végül is a központi servert törték meg. Mondtuk jó, akkor tegyék vissza a biztonsági másolatokat. Háát azt a szervert is megtörték… Azt mondták, hogy a régi szerverük amúgy se lesz már jobb, de ingyen átköltözhetünk egy másik, biztonságosabb szerverükre...

Ettől akarom megkímélni Önt! Az átköltözéstől! Most még lehet nem tudja, hogy miről beszélek, de higgye el nekem, hogy iszonyatos nagy idő és pénzkiesés az átköltözés. Mindent átmásolni, beállítani, átnézni, átállítani, tesztelni stb. Ráadásul nekünk nem egy oldalunk volt a szolgáltatónál… Mi megtettük, mert nem volt más választás. Később kiderült, hogy sokan átmehettek az új szerverre, mert az nagyon lassú lett… Sokszor napokig nem volt elérhető az oldal. Ekkor eldöntöttük véglegesen otthagyjuk ezt a szolgáltatót annak ellenére, hogy három hónap még ki volt fizetve. (minden oldalnál)

A második tárhely szolgáltató kiválasztásánál körültekintőbben jártunk el. Minden szépet és jót leírtak magukról szokás szerint. Megnéztük a referenciákat is. Eldöntöttük: átköltözünk (ugye emlékszik még, hogy ettől akarom megkímélni Önt)

Nem is volt gond egy ideig. Aztán az egyik oldal dinamikus növekedésnek indult. Ekkor szóltak, hogy nem tudják vállalni a továbbiakban, mert leterheli a szerverüket… Mit tettünk ezután? Átköltöztünk…

Ekkor eldöntöttük, hogy most tényleg nagyon alaposan utána nézünk mielőtt megint szolgáltatót választunk. Azt tudtuk, hogy arra nem alapozhatunk amit saját magukról írnak. A kinézett szolgáltató után alaposan utánanéztünk, megkérdeztünk olyan weboldal tulajdonosokat, akiknek az oldala a kiszemelt cégnél van. Csak jót mondtak róluk. Ekkor eldöntöttük, hogy átöltözünk a Silihost-ra.

A lényeg, hogy már nagyon régen náluk vagyunk és azóta kiderült, hogy amit a weboldalukon írtak magukról az mind IGAZ!

Figyelem:
Aki azt gondolja, hogy csak azért ajánljuk a Silihost-ot, mert jutalékot kapunk az általunk küldött ügyfelek után az téved. A link nem ajánlói link, hanem közvetlen az oldalra irányít. Azért ajánljuk Őket, mert 100%-osan meg vagyunk elégedve velük!

Nézzük sorba, hogy szerintünk miért is verhetetlen a magyar piacon a Silihost:

  • mert a NASA-nál is üzemelő, sebességrekorder SGI-Altix szervereik vannak

  • mert hihetetlen biztonságos

  • mert naponta végeznek adatmentést

  • mert extra gyors az ügyfélszolgálatuk

  • mert előre jelzik, ha karbantartást végeznek

  • és mert mióta náluk vagyunk nem kellett átköltöznünk : )

Az oldalainkat azóta villámgyorsan el lehet érni külföldről is, és nem törték fel őket soha. Még hétvégén is 3-4 órán belül választ kapunk minden kérdésünkre. Mikor jelezték, hogy lassulás lesz, mert meghibásodott egy hardware akkor sem lehetett semmit észrevenni az oldalak működésében.

Gondolom Ön sem szeretné azt, hogy az oldala pont akkor ne legyen elérhető, amikor mondjuk több százezer forintot kifizet egy reklámkampányra. Amennyiben nem akar feleslegesen idegeskedni és gondot csinálni saját magának akkor nyugodt szívvel ajánljuk a Silihost-ot.

Remélem tudtunk segíteni abban, hogy ne keljen Önnek is ennyi rossz tapasztalatot begyűjtenie a tárhely szolgáltatókkal kapcsolatban.