"Látogatottság növelés-figyelés"

 

Nagyon fontos eszköz a látogató figyelő, ha szeretnénk tudni, hogy menyien nézik honlapunkat és milyen eredménnyel, akkor feltétlenül ki kell építenünk a weblapunkra egy komoly megbízható látogató figyelő programot. De miért is hangslyuzom hogy komoly látogató figyelő program? Azért mert számos látogató figyelő program létezik, de olyan, ami pontos az kevés. Márpedig mi nem körülbelül, hanem pontosan szeretnénk tudni, mondjuk egy hirdetési kampány elindítása után, hogy mennyien nézik weblapunkat - egy szóval menyire volt sikeres a hirdetés kampányunk! Erre a célra a GOOGLE  Analytics a legprofibb eszköz.

 

Első lépésben egy google fiókot kell létre hoznunk természetesen regisztrációs lépésekben, amit már más alkalmazásokban talán meg is tanultuk. Utána az alkalmazások közül fel kell venni az Analytics alkalmazást

Majd a weblapunkat bekellállítani:

Erre a google kiadja azt a pársor programot, amit megfelelően az index. html oldalra be kell illeszteni. Természetesen, ahhoz hogy a weblapunkat megtalálja a Google ahhoz ezt a kis programot, úgymond fűzni kell az index.html oldal html-kódjába. Ez a rész a webmestereknek a feladata és a weblapkészítés részébe tartozik, de megpróbálkozhatunk magunk is ha ismerjük a html programozás alapjait.

Ezek után már a meglévő felhasználói névvel és jelszóval nyomon követhetjük weblapunk látogatottságát